Onze lessen - Ponystal Banjer

Ja, ik meld me aan!

Onze lessen

Gedurende de week hebben wij een aantal vaste lessen volgens een vast wekelijks schema:

Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag

15:00-18:00 Banjerdag

10:30-11:00 Peuterles

15:30-16:30 Rijles (gevorderd)

16:30-17:30 Voltigeles

17:30-18:30 Springles

10:30-11:00 Peuterles

15:00-18:00 Banjerdag

15:00-18:00 Banjerdag

15:00-18:00 Banjerdag

10:30-13:30 Longelessen

11:30-12:00 Kleuterles

13:30-14:30 Menles

14:30-15:30 Rijles (beginners)

 

11:30-12:00 Kleuterles

12:00-12:30 Kleuterles

12:30-13:00 Aspirantenles

Longelessen en privé lessen worden op individuele basis afgesproken.

 

De lessen die wij geven zijn:

Ouder+peuterles

Bij de Ouder+peuterles gaan ouder en peuter op een ongedwongen manier, samen aan de slag met de pony. We doen tijdens de lessen pony knuffelen, pony verzorgen en rondje stappen (aan de hand begeleid). De ouders lopen mee als peuter op het paard zit.

Duur: 30 min

Leeftijd: tot 4 jaar

Startniveau: geen


Kleuterles

Rijden

De Kleuterles is bedoeld om kinderen ‘ponyvrij’ te maken en de beginselen van het rijden te leren. We doen tijdens de lessen ponyrijden, gymnastische oefeningen op de pony en ponyspelletjes. De ouders lopen tijdens de les mee met de pony.

Duur: 30 min

Leeftijd: 4 t/m 6 jaar

Startniveau: geen


Aspirantles

Rijden

De Aspirantles is de opvolger van de Kleuterles en bedoeld als alternatief voor de Longeles om kinderen voor te bereiden op de rijles en Banjerdag. We doen tijdens de lessen ponyrijden, gymnastische oefeningen op de pony en ponyspelletjes. De ouders kunnen gevraagd worden om te helpen met de begeleiding. Ook mogen de kinderen helpen bij het afzadelen. Aan het eind van de Aspirantenles kunnen kinderen hun RijdenStart Certificaat behalen.

Duur: 30 min

Leeftijd: 6 t/m 7 jaar

Startniveau: geen


Banjerdag

Stalwerk

Bij de Banjerdag zijn de kinderen een ochtend of een middag op stal en doen ze mee met alles wat er op stal gebeurt. Ze leren zo (onder begeleiding) alles wat te maken heeft met het verzorgen en houden van paarden. Door middel van de Banjerexamens kunnen de kinderen laten zien wat ze geleerd hebben en zo steeds een niveau hoger komen en dan ook een volgend kleur T-shirt bemachtigen door Banjerexamen te doen.

De Banjerdag is inclusief een les van 45 minuten met een elke week wisselende inhoud. We doen tijdens deze lessen voltigeren, mennen, rijden en verschillende vormen van grondwerken zoals longeren, vrijheidsdressuur en werk aan de hand. Als je liever niet wil rijden, voltigeren, of mennen (of je RijdenStart Certificaat niet hebt) mag je een van deze onderdelen uitsluiten.

De Banjerdag is inclusief wat drinken en een verantwoorde snack. De Banjerexamens worden los van de Banjerdag georganiseerd en betaald.

Duur: 3 uur waarvan 45 min les

Leeftijd: 7 t/m 18 jaar (tot 14 jaar voor het onderdeel rijden, max 70 kg voor onderdelen rijden en voltige)

Startniveau: geen, om mee te doen met het rijden moeten kinderen hun RijdenStart Certificaat hebben


Longeles

Longeles is voor kinderen die tijdens de Banjerdag willen rijden, maar nog geen rijervaring hebben. Aan het eind van de longelessen, als het kind los kan rijden in stap en draf, wordt het RijdenStart Certificaat uitgereikt.

Duur: 30 min

Leeftijd: 6 t/m 13 jaar, of tot 70 kg

Startniveau: geen


Voltigeles kind

Opponystaan

Bij Voltige leren kinderen gymnastische kunsten op het paard. Naast op het paard wordt er ook ‘droog’ geoefend op de bok. De lessen zijn gemengd qua niveau, er wordt ingedeeld naar fysieke maat van de gymnasten en de pony.

Duur: 60 min

Leeftijd: 7 t/m 18 jaar, of tot 70 kg

Startniveau: geen


Minivoltige

Bij Minivoltige doen we het zelfde als bij voltige, alleen is deze les speciaal gericht op wat jongere kinderen.

Duur: 45 min

Leeftijd: 3 t/m 6 jaar

Startniveau: geen


Grondwerkles

Dodge1

Tijdens de Grondwerkles leren kinderen en volwassenen om met het paard te werken waarbij ze zelf met beide benen op de grond blijven. We doen tijdens de lessen onder andere longeren, werk aan de lange lijnen, los werken, vrijspringen, werk aan de hand en vrijheidsdressuur. De lessen worden ingedeeld naar niveau.

Duur: 60 min

Leeftijd: v.a. 12 jaar, ook volwassenen

Startniveau: geen

 


Menles

Mennen

Bij de Menles leren kinderen en volwassenen alle aspecten van het aangespannen rijden, oftewel rijden op de wagen. We behandelen de praktijk, de theorie, het tuig en het inspannen. De lessen worden ingedeeld naar niveau.

Duur: 60 min

Leeftijd: v.a. 7 jaar, ook volwassenen

Startniveau: geen


Rijles kind

Rijden2

Bij de Rijles voor kinderen leren kinderen alle aspecten van het paardrijden. We doen tijdens de lessen dressuur, vaardigheid, zitles en buitenrijden, afhankelijk van het niveau. De lessen worden ingedeeld naar niveau. We bieden de Rijles alleen aan als extra les voor kinderen die ook bij ons Banjeren.

Duur: 60 min

Leeftijd: 7 t/m 13 jaar, of tot 70 kg

Startniveau: RijdenStart Certificaat


Springles kind

Rijden2

De Springles is een rijles speciaal gericht op springen. We doen vaardigheid en springen, afhankelijk van het niveau. De lessen worden ingedeeld naar niveau. We bieden de Springles alleen aan als extra les voor kinderen die ook een andere les bij ons volgen.

Duur: 60 min

Leeftijd: 7 t/m 13 jaar, of tot 70 kg

Startniveau: RijdenStart Certificaat

Groepsles met eigen pony/paard

De Groepsles met eigen pony/paard is speciaal voor kinderen en volwassenen die een eigen pony of paard hebben en bij Banjer willen lessen. De les wordt gegeven in een kleine groep tot maximaal 4 deelnemers. De deelnemers verschijnen zelfstandig en ingestapt aan het begin van de les.

Duur: 45 min

Leeftijd: v.a. 7 jaar ook volwassenen

Startniveau: afhankelijk van de les


Vrij rijden/vrij mennen

Zelfstandig rijden/mennen biedt de mogelijkheid om met een pony van de manege te rijden of mennen zonder instructie van een instructeur.

Duur: 60 min

Leeftijd: v.a. 12 jaar

Startniveau: alleen mogelijk in overleg met instructie en bij voldoende vaardigheid

 

Vakantieochtend

Opruimen

Tijdens de schoolvakanties organiseren we vaak vakantieochtenden. Dit is een ochtend die lijkt op een Banjerdag, maar geschikt is voor kinderen zonder ervaring. Tijdens deze ochtend helpen de kinderen met het stalwerk, doen we voltige of mennen en gaan we pony's poetsen.

Duur: 3 uur per dag, doordeweekse ochtend

Leeftijd: 7 t/m 14 jaar, of tot 75 kg

Startniveau: geen

 

 


Ja, ik meld me aan!