Onze Mensen - Ponystal Banjer

Ja, ik meld me aan!

Onze Mensen

Mennen

Jitske Kluvers

Mede-eigenaar, hoofd-instructeur

Ik ben stal Banjer begonnen, omdat ik al mijn hele leven weet dat ik anderen net zo wil laten genieten van ponys als dat ik dat zelf doe. Ik ben op mijn 3e jaar door mijn oom op een pony gezet en vanaf toen is het virus toegeslagen. Op mijn 9e had ik genoeg gezeurd en mocht ik op Manege Liethorp in Leiderdorp beginnen. Op mijn 15e ben ik daar begonnen als weekendhulp en ook begonnen met (onder supervisie) lesgeven. Na een (niet afgemaakte) opleiding tot fysiotherapeut en een baan als groom op een springstal (bij Hanneke Mol in Breda), ben ik in 1992 begonnen als instructeur bij manege Van De Zande in Hengelo. Na de verkoop bleek er geen klik met de nieuwe eigenaar en ben ik via een baan als groom in Duitsland voor mezelf begonnen als instructeur. Ik ben toen de opleiding aan de ORUN gaan volgen en gaf les bij diverse rijverenigingen, particulieren en ook (in totaal 20 jaar) bij Manege De Horstlinde. Ik heb het laatste diploma van de instructeurs-opleiding in 2004 behaald.

Ik heb uiteraard zelf ook wedstrijden gereden, maar ik vind het trainen van paarden en mensen leuker dan de prestaties op concours. Mijn doel is altijd de ruiter te leren om van het paard een “Happy Athlete” te maken, dat betekent dat je paard fysiek ook kan wat je van hem vraagt en dat hij graag met je werkt.

Na mijn actieve sportcarrière heb ik het mennen en het grondwerken ontdekt. En nu wil ik dus graag andere mensen leren om net zo te genieten van de paarden als ik.

 

Lizanne

Lizanne Overkamp

Mede-eigenaar, kantoor

Ik les al bijna 20 jaar bij Jitske, en toen ze mij vroeg om samen Ponystal Banjer te starten, was dit voor mij een mooie manier om van mijn hobby mijn werk te maken. Al 10 jaar werk ik als (interim)manager en bedrijfsadviseur en heb ik (al dan niet met anderen) meerdere bedrijven gestart. Dit was een te leuk project om te laten schieten. Door mijn achtergrond ben ik verantwoordelijk voor alle administratieve, financiële en personeelgerelateerde zaken.

Op mijn 14de ben ik, na veel zeuren, gestart met paardrijden op Manege De Delft in Assendelft. Tijdens mijn studie aan de UT heb ik bij de studenten rijvereniging D.R.V. Hippocampus gereden op Manege De Horstlinde. Daar heb ik Jitske leren kennen. Ik heb daarna een aantal jaar Jitskes toemalige paard Sigelle als bijrijpaard mogen rijden. Hiermee heb ik ook wedstrijden gestart. Met dit bijrijpaard heb ik me rijtechisch kunnen ontwikkelen, maar ook enorm veel geleerd over het verzorgen en houden van paarden. Eigenlijk was dat mijn privé Banjerdag!

In 2014 heb ik zelf een paard gekocht, Fox. Helaas zijn wij beide geplaagd door blessures. Daardoor heb ik mijn wedstrijdambities opzij moeten zetten en uieindelijk het moeilijke besluit moeten nemen om Fox te laten gaan.

 

Hilde

Hilde Quivooij

Vrijwilliger

Ik ben als jong meisje gaan ponyrijden bij Ponystal 't Lansink in Hengelo. En zelfs daarvoor ging ik al met de schillenboer mee, om te helpen zodat ik mee mocht op de bok. Dus eigenlijk lopen paarden als een rode draad door mijn hele leven. Soms in stap, soms in draf en zelfs wel in galop. Ik heb een aantal jaar een eigen paard gehad en toen ik daar afscheid van moest nemen vanwege haar leeftijd heb ik door de tante van Jitske het mennen ontdekt. Omdat wij toen nergens op een manege konden leren mennen hebben we dus zelf een pony gekocht en zijn begonnen. Eerst menden we met eentje, maar al gauw wilden we ook een 2-span en dus kwam er een pony bij. Dat was Dodge. Hij en ik hadden gelijk een klik en hij werd dus ook mijn pony. Ik men zelf enkelspan met Dodge maar ik leen hem ook aan Jitske uit wanneer zij dubbelspan wil mennen. Ik heb geen vaste taak op Ponystal Banjer maar ik spring daar bij waar het nodig of handig is.

 

Tessa2

Tessa Moeken

Vrijwilliger, Opper Sopper

Mijn naam is Tessa Moeken, ik ben de dochter van Hilde en stiefdochter van Jitske. Ik heb 14 jaar paardgereden en ik bracht toen al al mijn vrije tijd door op de manege. Zoals jullie kunnen lezen ben ik vrijwilliger en Opper Sopper. Dat komt omdat mijn vriendin Cayenne zich altijd vreselijk smerig maakt en ik haar dus vaak moet wassen! Als het lekker weer is zal ik jullie ook leren hoe je een pony moet wassen. Wanneer ik rij op Ponystal Banjer is dat altijd op Cayenne. Wij zijn echte vriendinnen.

Jullie zullen mij waarschijnlijk veel zien op Ponystal Banjer en je mag me altijd vragen om te helpen als je ergens hulp bij nodig hebt.


Ja, ik meld me aan!